måndag 29 september 2008

Försvarsberedningens öden och äventyr



Idag bjöd försvarsminister Sten Tolgfors Försvarsberedningen på lunch. Han uttryckte sin belåtenhet med beredningens rapporter och utlovade att regeringen och försvarsdepartemetet skulle förvalta förslagen väl i den fortsatta processen mot den försvarspolitiska inriktningspropositionen.

Han hade inget nytt uppdrag på lut, i alla fall inget som han ville avslöja, men menade att beredningens hittills hade lyckats motivera sin existens, sin funktion och sina arbetsformer väl.

Fotot visar Else-Marie Lindgren (kd) och försvarsminister Sten Tolgfors.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uppenbarligen saknas både självinsikt och förmåga till kritisk granskning i allmänhet.

Man kunde önska lite mer substans, detaljanalyser samt förankring i verkligheten i Försvarsberedningens analyser och förslag på lösningar.

Men om politik är en religion som främst talar i visioner och där det räcker med en stark tro på att lösningar kommer att fungera, då förstår jag att försvarsministern är nöjd.

Utfallet av tidigare beredningar, som föranlett vissa svårigheter att nå de önskade resultaten, borde kanske göra honom mindre nöjd - men det förutsätter att man gör en koppling mellan att visionera och vad som händer i verkligheten. Jag antar att kartan kan vara en tillräckligt intressant verklighet i sig (om man arbetar med politik). Terrängen kan man kanske betrakta som en besvärlig omständighet som också måste hanteras, men främst ska den tvingas in på kartan på något sätt...

Josef Boberg sa...

Hmmm...