tisdag 22 januari 2008

Filmtajm

Någon kanske är nyfiken på hur JAS Gripen marknadsförs? I denna film saknas inget. Här finns allvarstyngda män som går på rad med gemensamt mål, rök, mystik, trummor, närbilder på vapen, explosioner, en kvinna som sjunger. Ja hela paketet. "GRIPEN The Wings of Your Nation".Nu skall ingen tro att detta är en speciellt speciell reklamfilm i denna kategori. Jag minns en busstransport med Försvarsutskottet i USA (i mitten av 90-talet). I bussen passade våra värdar på att visa lite film. Det blev en minnesvärd reklamfilm för Apache helikoptrar. Där hade man inte heller sparat på krutet, om uttryckets tillåts. Där hade man till och med fått med kvinnan som med barnet vid sin sida vinkade av mannen (piloten) när han skulle ut på uppdrag (i sin Apache) för att försvara nationen. Han vänder sig inte om. Och hon ser mycket stolt ut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är du ironisk över vår fina film! Jag har sett många ögon tåras av stolthet och hjärtan bulta över den. Samma effekt som en naturfilm för en miljöpartist kanske.

Anonym sa...

Att du orkar hålla på med det här. Du skall ha all cred för det. Jag förstår att det inte ses som en merit att vara försvarsexpert i Ditt politiska parti men kämpa på. Det sade jag till dig när vi träffades i en debatt 1999.

Anonym sa...

Det är ju i varje fall kul att titta på kärran när den flyger eftersom vi står på backen av besparingsskäl. MP är försvarsfientligt.

Göran Pettersson sa...

Filmmusiken till Apachefilmen var John Foghertys "Bad moon rising". Så kan det gå om man säljer rättigheterna till sina låtar.