fredag 19 december 2008

För övrigt undrar jag....

....varför de regleringsbrev för budgetåret 2009 till myndigheterna som regeringen beslutade om i går inte finns att tillgå?

Jag är ju naturligtvis oerhört nyfiken på flera av dem, men i synnerhet Försvarsmaktens och den nya myndigheten som inrättas den 1 januari 2009; Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Lägg ut! Lägg ut!

När det gäller Myndigheten för samhällsskydd och beredskap så är det för övrigt oerhört märkligt att den inte har uppmärksammats mer av media nu innan den skall vara i full sving om några veckor.

Tidningen Fokus senaste nr från idag är ett undantag. I en artikel under rubriken "Vem för befäl i kris?" uttalar sig jag och andra om det faktum att den nya myndigheten inte löser det som uppfattades som grundproblemet efter Tsunamin, nämligen att ingen myndighet kan peka med hela handen och föra befälet över andra, i ett akut läge vid en sektorsövergripande kris. Något som Försvarsberedningen i full enighet, från moderater till vänsterpartister, efterlyste i en gemensam rapport i december 2007.

Den specialintresserade kan läsa mer i tidigare inlägg på denna blogg, t.ex. här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför har MSB en så oerhört ful logga? En röd åttakantig stjärna, ska tankarna gå till nån slags adventsversion av IDF och röda armén?

Varför inte bara ta lilla riksvapnet, plocka bort de tre kronorna och ersätta den med något lämpligt, som till exempel en gyllene sköld med en silverblixt på?

"Agerar blixtsnabbt för att skydda Sverige"

Eller något. Vadsomhelst! Som jag just visade är det banne mig inte svårt att hitta på något bättre än den där sovjetsionistiska julprydnaden.

Och varför denna besatthet vid myndighetsnamn som är så långa att de måste förkortas och alltid kommer att beskrivas med hjälp av just förkortningen?

Kalla den nya myndigheten Beredskapsverket, eller något. Vadsomhelst. Bara vi slipper MSB.

*rant over*