onsdag 27 augusti 2008

Tålamod?
Jag vill be läsare av denna blogg om ursäkt och uttrycka en förhoppning om tålamod med den dåliga uppdateringen. Pappershögarna och att-göra-listorna kommer att lätta i slutet av veckan och då blir det bättring här på bloggen.

Det är mycket nu och det händer viktiga saker som jag inte vill slarva bort genom ogenomtänkta kommentarer. Då är det bättre att vara tyst och återkomma, tänker jag.

måndag 25 augusti 2008

Några lästips

Ikväll serveras ett antal lästips:

Carl B Hamilton (fp) har ställt en skriftlig fråga till försvarsminister Sten Tolgfors (m) under rubriken Uppgifter om rysk kärnvapenupprustning i Östersjön.

Uppdatering 080903: Här kan man läsa Tolgfors svar.

Två bloggar, Försvarsdebatten och Lennart Rohdins Skärvor från skäret har tagit upp diskussionen om Försvarsberedningen.

Johan Tunberger intervjuas av Mikael Holmström i SvD. Han säger bl.a.:

"– Tolgfors artikel var till sin inriktning mycket vettig. Som ambition finns många positiva drag. Men ska man betala detta så kostar det uppskattningsvis 10-20 miljarder kronor till per år. Och det sade han inte ett ord om. Fältdugliga officerare måste anställas, utbildningen måste förlängas, utrustning köpas in och övergivna regementen återupprättas.

Upprustning för 10-20 miljarder?

– Nej, inte upprustning, utan det krävs för att få någon slags elementär ordning på ett redan mycket litet försvar. Det handlar inte om en återgång till invasionsförsvar utan om att få ett fungerande instrument för att hantera kriser, svarar Johan Tunberger".

(Artikeln kommenteras bl.a. på Wiseman's Wisdoms här. Jag återkommer med egna kommentarer i närtid.)